carreer-guide-Orangevalley

SEO Linkbuilding: versterk je online autoriteit

Om op topposities te ranken in Google zijn kwalitatieve links en een goede autoriteit belangrijker dan ooit. Een natuurlijk linkprofiel met sterke verwijzingen zorgt voor een hogere autoriteit en E-E-A-T. Wat vervolgens zorgt voor betere posities in zoekmachines, meer kliks naar je website en meer omzet. Linkbuilding is zeker niet dood, maar verandert richting meer kwaliteit links en het uitstralen van vertrouwen. OrangeValley stippelt voor jouw merk een linkbuildingstrategie uit dat werkt en jouw SEO naar het volgende level tilt.

Linkbuilding bij OrangeValley

 • Volledige ontzorging
 • Links in iedere branche
 • Natuurlijk en sterk linkprofiel
 • Strategie op maat
 • De beste links voor de beste prijs
 • Internationaal netwerk
seo

Wat is Linkbuilding? 

Linkbuilding is een proces waarbij je actief werkt aan het verkrijgen van backlinks van externe websites naar jouw eigen website. Deze backlinks fungeren als aanbevelingen en signalen voor zoekmachines zoals Google, waardoor je autoriteit en zichtbaarheid in de zoekresultaten kunt vergroten. Het gaat erom hoogwaardige, relevante links te verkrijgen die op natuurlijke wijze worden toegevoegd door andere websites.

Vraag direct een linkprofielanalyse aan!

Met behulp van een linkprofielanalyse maken we snel inzichtelijk hoe je linkprofiel er nu uitziet en wat de beste aanpak en strategie is om snel je autoriteit te verbeteren. De linkprofielanalyse geeft je inzicht in:

 • Jouw huidige autoriteit 
 • 0-meting linkprofiel t.o.v. concurrentie
 • Beknopte potentie analyse voor belangrijke keywords
 • Advies over beste strategie en budget

Ja, ik wil een linkprofielanalyse

Optimize

Waarom Linkbuilding?

Van de meer dan 200 factoren die invloed hebben op de zoekresultaten is linkbuilding ongetwijfeld een van de bekendste en meest besproken. Maar laten we eerlijk zijn, is het echt zo simpel als "hoe meer links, hoe beter"?

In onze moderne digitale wereld is de nuance van cruciaal belang. Het draait niet alleen om de kwantiteit van links naar jouw website, maar vooral om de kwaliteit ervan. Google heeft zelf bevestigd dat backlinks een van de topprioriteiten zijn bij het bepalen van de rangschikking, naast boeiende content en het slimme AI-algoritme RankBrain. Dit feit alleen al rechtvaardigt de noodzaak om actief te werken aan het verfijnen van het linkprofiel van jouw website. In de dynamische arena van SEO is het vinden van de juiste balans tussen hoeveelheid en kwaliteit de sleutel tot succes!

Linkbuilding bij OrangeValley

Tijdsbesparend

Wij bepalen de linkstrategie en plaatsen de links.

Links in iedere branche

OrangeValley werkt in vrijwel elke branche succesvol.

Scherp inkopen

Wij kennen de prijzen en kopen groot en scherp in.

Google Proof / gericht effect

Wij managen het linkprofiel en voorkomen een Google Penalty.

Garantie op plaatsing

Links worden altijd geplaatst binnen de afgesproken periode.

Binnen de SEO / online strategie

Wij zorgen dat de linkbuilding samenwerkt met de andere online marketing.

Internationaal netwerk

Wij hebben een database met publishers, bloggers, influencers, nieuwssites.

Transparantie & Rapportage

Wij zijn open en transparant, we rapporteren op ranking en plaatsingen.

Maandelijks uitbreidbaar / opzegbaar

Maandelijks uitbreidbaar of opzegbaar.

seo

Voordelen van Linkbuilding

Linkbuilding biedt diverse voordelen voor jouw online aanwezigheid en zoekmachineoptimalisatie. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

 1. Verhoogde autoriteit: Door waardevolle links van gerelateerde en betrouwbare websites te verkrijgen, bouw je autoriteit op in jouw vakgebied. Dit helpt zoekmachines om jouw website als een betrouwbare bron te beschouwen.
 2. Verbeterde zoekresultaten: Kwalitatieve backlinks kunnen jouw positie in de zoekresultaten verbeteren, waardoor je meer organisch verkeer kunt genereren.
 3. Verhoogde online zichtbaarheid: Met een effectieve linkbuildingstrategie kun je jouw online zichtbaarheid vergroten, waardoor meer potentiële bezoekers jouw website kunnen ontdekken.
 4. Betere gebruikerservaring: Hoogwaardige links kunnen bezoekers naar relevante inhoud leiden, waardoor ze een betere gebruikerservaring hebben en langer op jouw website blijven.
Videoland

Werkt linkbuilding anno 2024 nog?

Een vraag die we regelmatig krijgen bij OrangeValley. Linkbuilding is al vaak doodverklaard, maar feit is dat Linkbuilding ook in 2024 van onschatbare waarde is in de SEO strategie. De oude variant van spammy linkbuilding werkt vandaag de dag (gelukkig) niet meer en kan zelfs negatieve gevolgen hebben. Kwaliteit heeft het gewonnen over kwantiteit. 

Juist in een markt met veel concurrentie van partijen die actief met SEO bezig zijn, maak je met linkbuilding vaak het verschil. Hier wordt dan ook vaak gebruikgemaakt van professionele linkbuilding/ autoriteit programma’s. 

Neem contact op

hema

De linkbuilding strategie van HEMA

HEMA wil op een duurzame manier het eigen kanaal versterken. Een van de elementen is de organische vindbaarheid in de zoekmachine Google vergroten. Hierdoor wordt een grotere doelgroep bereikt en meer traffic naar de website geleid. Door goed te kijken naar hoe de markt zich beweegt en wat realistische keywords en pagina’s zijn om op te linkbuilden, kan HEMA haar search strategie geïntegreerd aanpakken. HEMA heeft een zeer groot productassortiment. Voor alles wat je zoekt heeft HEMA wel een product. Het is een uitdaging om de juiste keuzes te maken. Niet elke categorie is even belangrijk en heeft evenveel impact op business resultaat. Dit is de reden waarom HEMA echt expertise en diepgaande inzichten nodig heeft om de aanpak en strategie vorm te geven. Resultaat? Meer verkeer, efficiëntere inzet van betaald budget.

linkbuilding

De aanpak van OrangeValley

Onze experts bij OrangeValley hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van linkbuilding en zoekmachine optimalisatie. We begrijpen dat linkbuilding meer is dan alleen het verzamelen van links; het gaat om het opbouwen van waardevolle relaties en het bieden van meerwaarde in de markt.

Met een strategische aanpak identificeren we relevante websites en contactpersonen in jouw branche. We helpen je om jouw content onder de aandacht te brengen en te delen met de juiste doelgroep. Onze consultants werken nauw met jou samen om een linkbuildingstrategie op maat te ontwikkelen die past bij jouw specifieke doelen en behoeften.

Neem vandaag nog contact op met OrangeValley en ontdek hoe wij je kunnen ondersteunen bij het verkrijgen van kwalitatieve links die jouw online succes stimuleren.

Dashboard

Volg je linkprofiel en de concurrentie

We snappen dat het belangrijk is om inzicht te hebben in de prestaties van je linkbuildingstrategie. Met een dashboard monitoren we niet alleen de ontwikkeling van je linkprofiel, maar ook de concurrentie, broken links en je zichtbaarheid.
 

Display banners

Internationaal linkbuilden?

Internationaal linkbuilding is waardevol voor bedrijven met wereldwijde activiteiten en diverse producten of diensten. Het vergroot de aanwezigheid en zichtbaarheid op internationale markten en optimaliseert lokale zoekresultaten voor bedrijven met meerdere wereldwijde vestigingen. In de e-commerce helpt internationaal linkbuilding online bedrijven een breder publiek aan te trekken. Zelfs in nichemarkten draagt linkbuilding bij aan het vestigen van autoriteit, ongeacht de locatie van de doelgroep. Relevante content op de eigen website en sterke externe links leiden tot gunstige organische posities.

Voor deze landen doen we ook linkbuilding: België, United Kingdom, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Spanje. Vraag naar de mogelijkheden in andere landen.

Vraag nu een linkprofielanalyse aan!