Case

Case ConDoor Door Solutions: B2B Ecommerce voor dealernetwerk

OMSCHRIJVING

ConDoor Door Solutions is een toonaangevende producent van overheaddeuren voor bedrijfsgebouwen en woonhuizen in heel Europa. Een uitgebreid netwerk van zelfstandige dealers levert ConDoor Door Solutions kwaliteitsdeuren (onder hun eigen naam!) aan bedrijven en huizenbezitters.

DOEL

Een geïntegreerd B2B e-commerce platform is van essentieel belang om het dealernetwerk te ondersteunen. Dealers willen zelf onderdelen en in de toekomst zelfs volledig geconfigureerde producten bestellen. De website moet volledig geïntegreerd zijn in Microsoft BC-365, waardoor een gerichte prijsstrategie kan worden ingezet. Ook moet de website gericht zijn op de beste customer experience en klantenservice voor de beste gebruikerservaring.

RESULTAAT

Een volledig geïntegreerde b2b webshop met focus op de beste customer experience!

  • Elke dealer heeft zijn eigen prijsafspraken, deze zijn direct geïntegreerd in de webshop. Zo ziet de dealer altijd de prijs die voor hem van toepassing is.
  • In de webshop kun je zelfs complexe maatwerkproducten direct configureren en bestellen. Deze functionaliteit zorgt voor een hoge mate van efficiëntie en gemak voor de gebruiker, de dealer.
  • Orders komen digitaal binnen en kunnen direct worden verwerkt door de logistiek wat enorm veel tijd bespaard.
  • Door heldere productinformatie in veel verschillende talen kunnen gebruikers gemakkelijk bij het gewenste onderdeel uit komen.
  • Door een whitelabel oplossing neer te zetten kunnen dealers ook hun eigen klanten digitaal laten bestellen.
  • Significante groei in online verkoop en efficiency in werkprocessen voor verbeteren rendement.