Content Marketing

Drie nieuwe functies op linkedin!

Drie nieuwe functies op linkedin!

Net als alle social media platformen is LinkedIn enorm aan het testen met allerlei functionaliteiten. Sommige dingen heb je misschien al wel voorbij zien komen op je eigen LinkedIn profiel. En zo zal het ook zo zijn dat sommige functionaliteiten binnenkort weer ziet verdwijnen. Stories zijn op een platform als Instagram enorm populair, maar voor LinkedIn bleek het toch minder geschikt. Vanaf eind september is de functionaliteit definitief komen te vervallen. Er zijn ook een aantal leuke en interessante nieuwe functionaliteiten. We hebben er een aantal voor je op een rij gezet.

BLOGGEN OP DE LINKEDIN BEDRIJFSPAGINA

Hoe leuk is dit?! Bij OrangeValley schrijven we ook veel blogs en nu hebben we ook de mogelijkheid om deze rechtstreeks te plaatsen op de OrangeValley bedrijfspagina. Op deze manier heb je een mooie gelegenheid om kennis en expertise te delen. Iedereen met een bedrijfspagina kan hier gebruik van maken in welke branche en met welke doelgroep dan ook! In ons geval doen we dat op het gebied van online marketing. Dus mocht je nog niet volgen dat kan hier 😉 . Mocht je ervoor kiezen om exact dezelfde blog te gebruiken op de website als LinkedIn dat is geen enkel probleem. Plaats de blog wel eerst op de website en daarna pas op LinkedIn met bij voorkeur een paar dagen ertussen zodat Google de kans heeft voor indexatie van de blog. Maar verder geen probleem voor het gebruiken van dubbele content! Houd er altijd rekening mee dat LinkedIn geen huge fan is van externe linkjes die ervoor zorgen dat de gebruiker het platform verlaat wat ervoor zorgt dat het artikel minder bereik krijgt met een externe link!

Je vindt de functie op je bedrijfsprofiel onder de knop “Write article”

VERZONDEN BERICHTEN AANPASSEN NA VERZENDING

Voorheen was een bericht ook daadwerkelijk niet meer aan te passen na verzending. Dat is aangepast door LinkedIn! Je hebt nu de mogelijkheid om je verzonden bericht te deleten of te verwijderen! Zo kan je altijd nog een klein foutje herstellen een bericht aanpassen.

LINKEDIN GOES DARK

Je hebt letterlijk overal de mogelijkheid tot de zogenaamde “darkmode”. Sommige mensen vinden het prettiger werkdn met de de social media platformen of MacBook bijvoorbeeld in darkmode. LinkedIn heeft het nog niet overal uitgerold dus het kan zijn dat je nog even moet wachten op de nieuwe functionaliteit. Mocht je al willen checken of je die mogelijkheid hebt dat doe je gemakkelijk door de weergave aan te passen naar donkere modus in je profiel onder het kopje instellingen. Hier heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen light en dark mode.