Content Marketing

YouTube SEO: zo word je het YouTube algoritme de baas

 

Wil je de doelgroep bereiken met YouTube video’s en een fanbase opbouwen? Dan vraag je je vast het volgende af: waarom scoort de ene YouTube video wel en andere niet? Om deze vraag te beantwoorden, moet je de geheimen van het YouTube algoritme kennen. In deze blog lichten we een tipje van de sluier op. 

3 YouTube algoritmes op een rij

YouTube kent niet één, maar drie algoritmes: Search, Recommendation en Trending. Elk algoritme wordt beïnvloed door andere factoren. Zo wordt Search onder andere beïnvloed door autoriteit, Recommendation door het aantal abonnees en Trending door linkjes van externe platformen. 

Ook zijn er rankingfactoren om rekening mee te houden. Deze factoren vertellen YouTube hoe jouw video door de kijker wordt gewaardeerd en voorzien YouTube van context over de video. Door deze factoren te optimaliseren is de kans groter dat jouw video beter rankt.

Tips & tricks voor YouTube

Al met al is er veel om rekening mee te houden. Gelukkig hebben wij het YouTube algoritme verder onderzocht en deze inzichten omgezet naar een infographic met handige tips & tricks. Hierdoor word jij in 2020 wellicht het YouTube algoritme de baas!

Download onze infographic over het YouTube algoritme en krijg praktische tips voor het succesvol inzetten van YouTube video’s.

Download de YouTube infographic

YouTube in je marketingstrategie

Wil je graag nog meer weten over video marketing en YouTube? We delen graag de statistieken met je, lees ons artikel over waarom YouTube onmisbaar is in je marketingstrategie