Data Analytics

Google Analytics introduceert Real Time rapportages

 

Omdat het web steeds sneller wordt en je online performance vaak van essentieel belang is in de bestaande business processen wil je ook sneller kunnen reageren op site problemen en veranderingen in zoekgedrag. Google Analytics speelt hier nu op in met Google Analytics Real-Time.

Rapportages met slechts 1 tot 2 seconden vertraging
Google Analytics gaat hierbij helpen met de introductie van Google Analytics Real Time. Waar er nu nog een behoorlijke vertraging zit in de huidige Google Analytics rapportages zal in de nieuwe rapportage omgeving slechts een vertraging van 1 tot 2 seconden zitten. Je ziet bezoekers dus ‘live’ op je website binnenkomen. De rapporten worden continue geupdate dus je ziet bezoekersaantallen direct oplopen zonder eerst rapportages te hoeven ‘verversen’. Met deze nieuwe rapporten kun je bijvoorbeeld direct de effectiviteit van campagnes meten zodra je deze live zet. Denk aan het versturen van een e-mail nieuwsbrief. Je ziet bezoekers direct binnenkomen op je website en kunt meteen ingrijpen op basis van het bezoekgedrag zoals dat op dat moment gebeurt. Daarnaast zie je op deze manier bijvoorbeeld ook de impact van het uitzenden van een tv- of radiospot op mensen die je website bezoeken.

Waar kan ik de nieuwe rapporten vinden?
De nieuwe Real Time rapportages zijn alleen beschikbaar in de nieuwe versie van Google Analytics (versie 5). Je vindt ze onder de tab ‘Dashboard’. De rapportages bevatten o.a. bezoeken, pageviews, bekeken pagina’s, herkomt, locatie en meer. Belangrijke informatie over conversiedoelen en ecommerce transacties is nog niet beschikbaar. Deze zullen later worden toegevoegd. De Real Time rapporten zijn enkel te vinden binnen de nieuwe tab die onder ‘Dashboards’ verschijnt. Alle andere rapportages in Google Analytics zijn (nog) niet real-time beschikbaar.

De Real Time rapportages zijn nu beschikbaar in een paar accounts en worden gefaseerd uitgerold over alle Google Analytics accounts. Het zal enkele weken duren voordat deze functionaliteit in elk account beschikbaar is. Je kunt zelf het proces versnellen door je via onderstaande link je website aan te melden:
https://services.google.com/fb/forms/realtimeanalytics/

Heb je vragen over Google Analytics Real Time neem dan contact met ons op via: 030 8200 200