Voldoet Google Analytics eigenlijk wel aan je analyse wensen?

 

Econsultancy.com deed onderzoek onder 800 bedrijven naar het gebruik van Google Analytic. In het rapport met de titel ‘Online Measurement and Strategy 2011’ komt naar voren dat het aantal bedrijven dat Google Analytics gebruikt nog steeds groeit. Google Analytics wordt voornamelijk gebruikt voor bezoekers en conversie KPI’s en veel minder voor funnel en conversieoptimalisatie. Slechts 9% geeft aan rich media, flash en video tracking met Google Analytics.

Het meest interessante gedeelte van dit onderzoek is de vraag waarom 42% van de organisaties aangeeft tevens gebruik te maken van een tweede webanalytics pakket naast Google Analytics. Het grootste gedeelte van de respondenten geeft aan dat Google Analytics niet aan alle requirements kan voldoen. Terwijl Brian Clifton, voormalig hoofd Web Analytics van Google EMEA, aangeeft dat gebruikers hoogstwaarschijnlijk een groot gedeelte van de mogelijkheden die Analytics biedt niet benutten of kennen.
Lees op webanalisten.nl meer over de resultaten van dit onderzoek en doe mee aan de discussie ‘Waarom Google Analytics nu wel of niet voldoet als webanalytics oplossing’.