Overige

Google for jobs - eindelijk live

Google for Jobs nu live in de Nederlandse zoekresultaten

Het zal er al een tijdje aan te komen, maar nu is het dan eindelijk zo ver. Vacatures worden nu als uitgelicht blok binnen de zoekresultaten van Google getoond. Dit was sinds 2017 al zo in de Amerikaanse zoekresultaten, maar nu ook eindelijk live in Nederland.

Wat houdt Google voor Jobs in?
Met Google for Jobs worden direct relevante vacatures getoond bij jouw zoekopdracht. Je hoeft dus niet perse meer eerst naar een Monsterboard of Indeed. Door op een vacature te klikken krijg je direct de functieomschrijving te zien, de datum waarop de vacature is geplaatst en zelfs de reistijd van jouw huis naar je potentiële nieuwe werkgever.

Hoe zet ik dit voor mijn organisatie?
Als je wilt dat jouw vacatures opgenomen worden binnen Google for Jobs zal je het een en ander moeten optimaliseren. Zo zijn er verschillende velden die vereist zijn om op te nemen binnen je vacatures en zal je de vacatures SEO moeten optimaliseren.

Belangrijke tekstuele elementen zijn onder andere;
Functietitel: Duidelijke SEO geoptimaliseerde functietitel
Arbeidsvoorwaarden: Het juist vermelden van arbeidsvoorwaarden zoals salaris. Hoe vollediger hoe
Zoektermen: Zoals bij SEO is het erg belangrijk om de juiste keywords te verwerken in je vacatureteksten.

Daarnaast is het van belang dat je de vacatures ook technisch optimaliseert. Er zal een stuk script op je website geïmplementeerd moeten worden waar een aantal verplichte velden in opgenomen worden. Op die manier kan Google je vacature beter begrijpen. Denk hierbij aan velden zoals datum van plaatsing, omschrijving, organisatie en locatie. Deze moeten op een juiste wijze ‘getagd’ worden zodat Google deze kan inladen.

Wil je jouw vacatures ook goed onder de aandacht brengen en geen potentiële toppers missen? Neem dan eens contact met ons op om te bespreken hoe wij jou kunnen helpen om Google for Jobs goed in te zetten.