Techniek

Digitale gereedschappen om het verkiezingsproces te verbeteren

Terwijl Nederland zich opmaakt voor de vervroegde Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023​​, is dit voor OrangeValley een mooi moment om te laten zien wat wij allemaal voor de verkiezingen van meerdere gemeenten doen. Met trots presenteren wij de digitale gereedschappen die niet alleen het stemmen toegankelijker maken, maar ook de integriteit en efficiëntie van het verkiezingsproces waarborgen.

De wachtrijapp: Informatie in Real-Time

Stembureaus op de kaart van gemeente Amsterdam

 

De Wachtrijapp is een bewezen tool die inwoners van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Groningen en Utrecht al 3 jaar in staat stelt om de drukte bij elk stembureau live te volgen. Deze innovatie bevordert een gelijkmatige spreiding van kiezers, waardoor overvolle stembureaus worden vermeden. Met een gebruiksvriendelijke interface die voldoet aan alle webrichtlijnen, biedt deze app ook informatie over de dichtstbijzijnde stemlocaties. Een voorbeeld van deze technologie is te vinden op www.stembureausindenhaag.nl.

Stembureau Platform: Beheer van Locaties en Benodigdheden

Het Stembureau Platform is een managementtool die gemeenten in staat stelt om al hun stembureaus en benodigdheden efficiënt te beheren. Deze tool is ontworpen om de complexiteit van het beheer van meerdere locaties te vereenvoudigen en zorgt voor een soepel verloop van het stemproces.

Assistentie bij het tellen: Nauwkeurigheid en Overzicht

OrangeValley heeft ook een applicatie ontwikkeld die assisteert bij het telproces. Dit uitgebreide workflowsysteem zorgt ervoor dat alle stembussen en proces-verbalen nauwkeurig worden gevolgd en beheerd. De Gemeente Den Haag maakt al gebruik van deze innovatieve oplossing om de integriteit van het telproces te waarborgen.

Uitslagen: Visuele en Interactieve Presentatie

Screenshot uitslagen Den Haag

 

Voor de visualisatie van verkiezingsuitslagen hebben wij twee prachtige websites gecreëerd voor de burgers in Den Haag en Rotterdam. Deze sites kenmerken zich door hun aantrekkelijke ontwerpen met illustraties van de stad en wijken, waardoor ze de mooiste uitslagenpagina's van Nederland zijn. Neem een kijkje op uitslagen.denhaag.nl en uitslagen.stembureausinrotterdam.nl om deze visuele pareltjes te ervaren.

OrangeValley is er trots op deze gemeenten te ondersteunen met onze expertise in webontwikkeling, en zo bij te dragen aan een cruciaal aspect van onze democratie. Met onze applicaties bewijzen we opnieuw dat wij aan de voorhoede staan van digitale innovatie, vooral bij gebeurtenissen van nationaal belang zoals de Tweede Kamerverkiezingen.

Vragen?

Neem contact op!