Traineeship

“alle disciplines komen aan bod en je kan alles uitproberen, zo kan je zelf ontdekken welke kant je op wilt!”

BLOG | HARM RUTTEN

Hey, 

Mijn naam is Harm, ik ben 22 jaar en voordat ik aan dit traineeship begon studeerde ik Business Administration aan de UvA. Tijdens mijn studie heb ik me gespecialiseerd in consumentenmarketing. Daarom ben ik na mijn studie ook op zoek gegaan naar een baan die hierbij past. 

Ik merkte alleen al snel dat veel bedrijven op zoek zijn naar marketeers met ervaring en dat had ik niet. Ik had tijdens mijn studie veel theoretische kennis opgedaan over marketing, maar wist eigenlijk nog steeds niet wat het in de praktijk inhield om marketeer te zijn. Ik wist dus ook nog niet welke discipline binnen digital marketing mij het meest aansprak. Daarom was ik op zoek naar een plek waar ik kon ontdekken waar mijn interesse ligt en tegelijkertijd praktijkervaring op kon doen in digital marketing. Met dit traineeship vond ik een perfecte brug tussen mijn studie en mijn carrière.

HET TRAINEESHIP

Een groot voordeel van dit traineeship is dat je zelf kunt ontdekken welk specialisme binnen online marketing je het meest ligt. Alle disciplines komen aan bod, dus je kunt alles uitproberen. Op die manier merk je vanzelf waar je naartoe wilt. Voor mij was het al snel duidelijk dat mijn interesse bij data analyse en CXO lag. Je krijgt dan ook de ruimte binnen dit traineeship om je daarop te focussen, terwijl je je nog steeds kennis opdoet over de andere specialismen.

“IK WAS OP ZOEK NAAR EEN PLEK WAAR IK KON ONTDEKKEN WAAR MIJN INTERESSE LIGT EN WAAR IK PRAKTIJKERVARING OP KON DOEN IN DIGITAL MARKETING.”

Het is ook heel fijn dat je dit traject samen met een groep doorloopt. Op deze manier krijg je niet alleen hulp van de ervaren consultants, maar kun je ook elkaar helpen. Je zit nu eenmaal in hetzelfde schuitje. Omdat onze groep zo divers is, konden we veel van elkaar leren. De een is beter in het opzetten van campagnes, terwijl de ander beter een zoekgedraganalyse kan uitvoeren. Zo kun je je ook aan elkaar optrekken. 

TEAMGEVOEL

Je hebt natuurlijk niet alleen steun aan elkaar, je wordt ook uitgebreid begeleidt door je buddy en andere consultants. Eigenlijk is iedereen bereid je te helpen als je ergens tegenaan loopt. Hierdoor voel je je meteen onderdeel van het team. 

Al met al ben ik heel blij dat ik traineeship ben begonnen, ik heb veel geleerd in een korte tijd en geloof dat ik goede start heb gemaakt als marketeer. Voor iedereen die nog twijfelt om een traineeship te starten, gewoon doen! 

 

Groet, 

Harm