Traineeship

“Hierdoor weet ik nu ook zeker welk specialisme de juiste fit voor mij is“

 

BLOG | Jesse Terstappen

Hoi,

Ik ben Jesse! Ik ben 25 jaartjes oud en ik woon in Utrecht. Ik zal in het kader van tijd niet mijn verhaal beginnen bij de basisschool, maar ik had het wel graag gewild. Dus ik zal beginnen bij de bovenbouw, waar ik belandde in een soort langdurige trechter. Hiermee bedoel ik dat dit de eerste keer is in je leven dat je een soort keuze moet maken in wat je wilt gaan doen later, maar vooral ook in wat je niet wilt doen. Hiermee kwam ik, omdat ik eigenlijk alleen wist dat ik niet goed was in scheikunde, bij een economisch profiel. Drie jaar later mocht ik voor de tweede keer gaan kiezen, maar omdat ik het nog steeds niet duidelijk wist koos ik voor een lekkere brede studie: Economics and Business Economics. Eenmaal daar bleek ik best goed te zijn in de Marketing-gerelateerde vakken, dus bij het volgende keuzemoment koos ik voor de Master Marketing in Amsterdam. Lijkt me logisch! Na deze in een jaar af te hebben gerond vanuit huis, kwam ik bij een probleem: ik wilde iets doen met Digital Marketing, zoveel was zeker, maar overal werd gevraagd welk specialisme ik wilde gaan doen. Ik had geen idee. En toen kwam ik dit traineeship op LinkedIn tegen.

HET TRAINEESHIP

De pagina voor het traineeship stond vol met termen en concepten waar ik vaag wel eens van had gehoord, maar nog niets van begreep. Allemaal dingen die ik in twee maanden zou gaan leren; perfect! De drempel om te solliciteren was laag, met een gezellig telefoongesprek en een rondleiding op kantoor. Ik was meteen binnen. Een van de aspecten die mij erg aansprak was het feit dat ik binnen twee maanden zou merken welk specialisme het beste aan zou sluiten op mijn interesses en vaardigheden. Bovendien had ik ook al wat gehoord over certificaten van o.a. Google die toch wel heel handig zouden zijn om onder de knie te hebben.

“HIERDOOR WEET IK NU OOK ZEKER WELK SPECIALISME DE JUISTE FIT VOOR MIJ IS”

Nu ik aan het einde van het traineeship kom, kan ik oprecht zeggen dat het precies was waar ik op hoopte en meer. Een snel leerproces, met intensieve trainingen en veel kansen om mee te kijken bij alle aspecten van het vak. Hierdoor weet ik nu ook zeker welk specialisme de juiste fit voor mij is. En laat het nou net degene zijn die ik van tevoren als eerste had afgeschreven; Data! 

Gedurende het traineeship viel het me op dat ik het hele puzzelen met data toch echt het leukste vond aan het vak. Ik werd er gewoon heel enthousiast van om een rood cijfer, of een error, te veranderen in iets wat klopte, om vervolgens een analyse te maken van wat dit getal nou daadwerkelijk aan de klant zou moeten vertellen. Doordat ik veel kansen kreeg om mee te kijken op hoger niveau, realiseerde ik me snel dat deze manier van werken me goed zou kunnen liggen. 

Uiteraard was er ook genoeg tijd voor gezelligheid. Of het nou was met mogelijke toekomstige collega’s of je mede-trainees, en of het nou was in Breukelen of Arnhem, er was altijd genoeg tijd om met elkaar op te trekken en lol te hebben. Je had het me niet wijs kunnen maken in 4 VWO, toen ik de eerste keuze maakte in deze richting, maar dat werken blijkt in de juiste omgeving en met de juiste mensen toch heel leuk te zijn!