Traineeship

Een uitdagende en leerzame afstudeerstage én in één keer geslaagd!

 

Hi,

Mijn naam is Melle Siben, 21 jaar en ik woon in Culemborg. Ik studeer Marketing Management aan het Avans in Den Bosch. Tijdens mijn studie heb ik in het tweede jaar de keuze mogen maken tussen sales en de online marketing kant. Uiteindelijk heb ik voor online marketing gekozen om hier de focus op te leggen in het laatste jaar van mijn opleiding. Dit betekende dat ik in mijn laatste jaar een afstudeerstage moest doen in de online marketing en OrangeValley heeft mij hiervoor de kans gegeven.

Mijn zoektocht naar de perfecte stage

In het tweede jaar van mijn opleiding was het tijd om een afstudeerstage te vinden. Na lang gezocht te hebben, ben ik uiteindelijk bij OrangeValley uitgekomen. Bij het oriënteren op de organisatie was ik toch niet helemaal zeker van mijn zaak. Past dit wel bij mij? Is deze organisatie niet veel te groot om hier mijn afstudeerstage te doen? Toen heb ik toch al snel de keuze gemaakt om op gesprek te komen en ik ben blij dat ik dit heb gedaan. Bij binnenkomst was ik eigenlijk zo goed als verkocht, ik zag een mooie kantine met een tafeltennistafel, een voetbaltafel en een gamehoek! Dit trok natuurlijk gelijk mijn aandacht. Bij de rondleiding heb ik meteen kennis mogen maken met de consultants en ik wist dat dit de plek was waar ik mijn opleiding wilde gaan afronden.

De stageopdracht

Voor mijn afstudeeropdracht moest ik een commercieel vraagstuk uitwerken. Tijdens de stageperiode heb ik ontzettend veel verantwoordelijkheid en vrijheid gekregen om met dit project aan de slag te gaan. Er werd ook daadwerkelijk verwacht dat je die verantwoordelijkheid nam om zelfstandig aan de slag te gaan. Niets wordt voorgekauwd maar, je krijgt de hulp en ondersteuning waar en wanneer dat nodig is. Er was genoeg ruimte om te werken aan mijn eigen verslag en OrangeValley stond open om aan alle vereisten van mijn stageportfolio mee te werken. Van het houden van interne interviews tot het feedback geven op mijn opdrachten en persoonlijke leerdoelen.

Persoonlijke ontwikkeling

Tijdens de stageperiode legde OrangeValley niet alleen de focus op mijn werkzaamheden, maar ook op mijn persoonlijke ontwikkeling. Ik heb de ruimte gekregen om te werken aan mijn persoonlijke leerdoelen en hier heb ik ontzettend veel waardevolle feedback op gekregen. En van wie kan je het beter leren dan van de ervaren consultants binnen OrangeValley? Ik was een echte student toen ik hier binnen kwam lopen en ik heb grote stappen gemaakt sinds dat moment. OrangeValley heeft de echte studenten trekjes uit mij weten te halen en ik eindig deze stage met meer kennis en ervaring dan ik ooit had verwacht. Van plannen en organiseren tot en met het schrijven van zakelijke teksten, voor elke vaardigheid heb ik de mogelijkheid gehad om mezelf te ontwikkelen. Paste een bepaalde competentie niet bij mijn stageopdracht? OrangeValley nam mij gelijk mee in andere werkzaamheden waar ik dit wel kon toepassen. Van het werken in CMS systemen tot aan meehelpen bij het organiseren van grote events. Dit heeft mij ontzettend veel opgeleverd, niet alleen tijdens de stageperiode maar ook voor mijn toekomstige carrière. 

Voor de geen die dit leest en op zoek is naar een leuke en leerzame afstudeerstage, solliciteer snel voordat iemand anders jouw plek heeft. Ik ben in één keer geslaagd met een 7 en ik weet dat jij dat ook kan. Je zult er geen spijt van krijgen! 

Groetjes,

Melle Siben