Traineeship

“HET MOOIE VAN HET TRAINEESHIP VIND IK DAT HET NIET ALLEEN UITDAGEND EN LEERZAAM IS, MAAR HET IS OOK ONTZETTEND LEUK!”

BLOG | ANNE HOEFNAGELS

 

“We hebben met veel plezier je sollicitatie doorgenomen. Helaas hebben we op dit moment geen openstaande vacatures binnen onze organisatie die aansluiten op jouw ervaring en ambitie.”

Net mijn master in economische psychologie behaald, een overvloed aan theoretische kennis opgedaan maar door een gebrek aan praktijkervaring moeizaam aan het solliciteren op junior functies. Na meerdere mailtjes en telefoongesprekken met dezelfde uitkomst, kwam er eindelijk een helder lichtpuntje aan het einde van de donkere tunnel: ik liep op LinkedIn tegen het traineeship Digital Marketing bij OrangeValley aan!

EEN HELE LEERZAME ERVARING

Voor het traineeship moet je leergierig zijn, ambitieus, zelfstandig kunnen studeren, en niet bang zijn om aan aan real-life klantcases te werken. Dit klinkt allemaal als heel veel in een keer, maar het valt goed mee. Het is zeker uitdagend; iedere twee weken krijgen we informatie over een nieuw onderwerp. De consultants van OrangeValley geven de presentaties waarin zij hun expertise delen en al tijdens de presentatie pas je nieuwe informatie toe door korte opdrachten te maken. Daarbij is het heel fijn dat je direct vragen kunt stellen en feedback krijgt.

Soms krijg je een opdracht over het onderwerp van die week die je op een later moment moet presenteren. Daar kan je dan op kantoor aan werken en als je ergens tegenaan loopt kun je de consultants op vloer of de andere trainees vragen stellen of om advies vragen. Naast de presentaties en opdrachten ga je ook aan de slag met echte klantcases. Je gaat klantenteams helpen met (kleine) opdrachten zodat je al tijdens de opleiding ervaring opdoet met hoe het er in de praktijk aan toe gaat als je voor een klant werkt. Tussendoor heb je ruimte voor zelfstudie om al je Google certificeringen te halen. Kortom, tijdmanagement is belangrijk! Al met al maakt dit het wel een hele leerzame ervaring omdat je theorie direct toepast in de praktijk.

PERSOONLIJKE BEGELEIDING

Mocht je willen weten hoe je het doet als persoon of loop je ergens tegenaan, dan zijn er natuurlijk  de twee topcoaches Tom en Sander die ons uitstekend begeleiden. Daarnaast heb je ook een buddy (thanks Carlos!) die OrangeValley en de klanten goed kent, bij wie je terecht kan voor al je vragen of om inhoudelijk mee te sparren. Het mooie van het traineeship vind ik dat het niet alleen uitdagend en leerzaam is, maar het is ook ontzettend leuk. De groep trainees is super divers met allerlei verschillende achtergronden. Van psychologie tot hotelmanagement tot fotografie, en we kunnen nog goed met elkaar overweg ook!

Of het nu is tijdens de dagelijkse gezamenlijke lunch, de vrijdagmiddagborrel of gewoon tijdens het werk; je leert ook de rest van het team op een andere manier kennen in wie zij zijn en wat zij doen. Het leuke is ook is om te zien dat er een aantal mensen uit vorige traineeships nog werken met wie je je kunt identificeren, zij weten hoe het er echt aan toe gaat tijdens deze intensieve weken. Hierdoor voel je je al echt opgenomen in de groep. En zeg nou zelf, wat is nu een betere manier om iemand te leren kennen dan met in de ene hand een tafeltennisbatje, in de andere hand een bitterbal, en dat met lekker muziekje op de achtergrond?

EEN VLIEGENDE START

We zitten nu in de laatste week en de tijd is echt voorbij gevlogen. Het is mooi om te zien hoe de groep door de weken heen is gegroeid in een specialisme en dat sommigen al meewerken aan de vetste projecten. Ik heb het enorm naar mijn zin, heb veel praktijkervaring opgedaan en ik kan niet wachten om het assessment te nailen. Tegen iedere toekomstig trainee zou ik dan ook zeggen: aarzel niet, grijp je kans! Je leert alle ins en outs kennen op ieder gebied van digital marketing, je staat er nooit alleen voor, de sfeer is top en het traineeship geeft je een vliegende start aan je carrière in digital marketing. 

Groetjes,

Anne