Just Justa fotografie

Marketplace Marketing

Bedrijven laten groeien via marketplaces met een strategische aanpak en optimale vindbaarheid.

OrangeValley wave
Marketplaces Marketing

Wat zijn Marketplaces?

Marketplaces zijn online platformen waarop je als bedrijf producten kan verkopen. Op deze platformen zijn grote hoeveelheden aan bezoekers aanwezig wat het een zeer interessant verkoopkanaal maakt. Voorbeelden van marketplaces zijn Bol.com en Amazon maar ook Thuisbezorgt en Booking.com

 Lees meerNeem contact op

Waarom Marketplace Marketing?

 • Marktaandeel van marketplaces wordt steeds groter
 • Er is een hoge koopintentie & ROAS
 • Steeds vaker onderdeel van de Customer Journey

De consument gebruikt marketplaces steeds vaker om zich te oriënteren op producten of om een aankoop te doen. Daardoor zijn marketplaces een belangrijk kanaal geworden binnen de e-commerce strategie. Door je producten vanuit jouw eigen e-commerce platform op marketplaces aan te bieden, is het mogelijk om je bereik in veelvoud op te schalen.

Neem contact op

Marketplaces
Marketplaces

Jouw producten aanbieden op Marketplaces

Jouw producten zet je op marketplaces door je productfeed middels een API te koppelen aan het betreffende platform. Omdat verschillende marketplaces verschillende voorwaarden stellen aan de productfeed, is het nodig om voorafgaand aan de koppeling de bronfeed aan te passen aan de gestelde voorwaarden. Dankzij onze kennis van feed management kunnen wij jou ondersteunen om je productfeed klaar te maken voor de diverse marketplaces door alle benodigde informatie toe te voegen aan de feed.

Het toevoegen van jouw producten is de eerste stap, maar er is meer nodig om gebruikers ook daadwerkelijk te bereiken. Om organisch goed te kunnen ranken (en dus goed vindbaar te zijn) binnen de marketplace, is goede content nodig. Tegelijkertijd kan goede content bijdragen aan een betere ervaring voor de consument.

Stappen binnen het process

 1. Aansluiting op marketplace:
  De volledige dienstverlening in het aansluiten van webshops op marketplaces. Dit bestaat uit een GAP analyse gericht op productinformatie. Gevolgd door een process voor het aanvullen en/of transformeren van productinformatie. En tenslotte de aansluiting en koppeling met de betreffende marketplace.
 2. Optimalisatie:
  Het optimaliseren van productinformatie ten behoeve van organische vindbaarheid. Aangevuld met optimalisaties om het aantal bestellingen te optimaliseren, zoals een slimme prijs strategie en conversie optimalisatie.
 3. Adverteren:
  De zichtbaarheid binnen marketplaces verhogen aan de hand van advertentie campagnes. Dit process kan volledig of gedeeltelijk uitbesteedt worden aan OrangeValley.
Stappen binnen het proces

Waarom ons kiezen als jouw Marketplace Marketing partner?

 • Strategie als basis
 • Ervaring met diverse marketplaces
 • Ondersteuning in het hele process
 • Jarenlange ervaring in feed management

Neem contact op! Bellen kan ook! 030 8200 200

1. De beste specialisten

Bij OrangeValley werken de beste specialisten (met reputatie) uit de markt.

2. 100% Datagedreven

Vanaf dag 1 is OrangeValley werkzaam vanuit een datagedreven aanpak waarbij data altijd het vertrekpunt is.

3. Jarenlange ervaring

OrangeValley heeft een trackrecord van ruim 12 jaar.

Geintereseerd? Neem contact op