Traineeship-OrangeValley

Task Recording

Task Recording is een belangrijke methode in usability-onderzoek. Hierbij worden de handelingen en interacties van gebruikers geregistreerd terwijl zij specifieke taken uitvoeren op een website of ander platform. Door taakopnames te analyseren, kunnen we gebieden identificeren waar gebruikers worstelen, verward raken of frustratie ervaren en veranderingen aanbrengen om de gebruikerservaring te verbeteren.

Task recording

Wat is Task Recording?

Laat vooraf bepaalde taken uitvoeren door jouw doelgroep op je website, app of shop en breng hun gedrag in kaart met onze innovatieve meetinstrumenten. Verkrijg direct inzicht in de usability van je website, app of webshop. Tijdens een task recording sessie wordt de deelnemer gevraagd om een aantal taken uit te voeren op een door jou ontwikkeld platform. Deze drie tot acht taken worden met behulp van web analyse technieken geanalyseerd door specialisten van OrangeValley.

Blog

Waarom Task Recording?

Waarom is Task Recording belangrijk?

Task Recording is een belangrijke kwalitatieve onderzoeksmethode omdat het helpt om verbeterpunten voor je website te ontdekken en de effectiviteit van nieuwe of bestaande designs te beoordelen op basis van gebruikersgedrag. Je ziet via de livestream tijdens het onderzoek direct waar de deelnemers van het onderzoek vastlopen tijdens het gebruik van je online kanalen.

Gebruik task recording voor:

  • Het testen van de usability van je website, shop of app.
  • Het in kaart brengen van specifieke verbeterpunten op jouw platform.
  • Het kwalitatief valideren van een re-design voordat je de conversie kwantificeert in een A/B test.
Analytics

Voordelen van Task Recording

  • Inzetbaar op desktop, tablet en smartphone.
  • Direct inzicht in de mate van effectiviteit van je design en usability.
  • Een stevig fundament voor A/B testing trajecten.
  • Focus op de juiste gevalideerde pijnpunten doordat participanten onbewust laten zien waar zij vastlopen binnen het design.
  • Live meekijken tijdens het onderzoek dankzij streaming.

Neem contact op met een van onze Usability experts!