OrangeValley 4

Data Analyse

Verzamel waardevolle informatie om de herkomst, het gedrag en beweegredenen van jouw doelgroep beter te begrijpen met data analyse.

Analytics-undraw

Wat is Data Analyse?

Data Analyse is een structureel proces waarbij online data verzameld en geanalyseerd worden om je online kanalen te optimaliseren. Een Webanalist maakt het mogelijk om kansen te benoemen voor te optimaliseren touch points binnen de customer journey. Het goed analyseren en interpreteren van online marketing data is dan ook een essentiële onderdeel.

Waarom Web Analytics?

Met Web Analytics realiseer je de kans om jouw doelgroep en klanten altijd centraal te zetten. Technologie speelt hierbij een cruciale rol om analytische gegevens te benutten. Wij gebruiken hiervoor tools als Analytics 360, uitvoerige analyses en technologie om het gedrag van jouw doelgroep inzichtelijk te maken.

undraw1
Customer Journey OV (2017)

De Web Analytics aanpak van OrangeValley

Met een groeiend aantal Touch Points wordt het analyseren van gedrag en het optimaliseren van online marketing prestaties complexer en waardevoller. De Web Analytics specialisten van OrangeValley leggen de verbinding tussen verschillende online marketing disciplines om uw Touch Points optimaal te laten presteren.

Door middel van statistische analyses brengt onze Webanalist de aanwezige data en dynamische online marketing omgeving in kaart. Door aanwezige data, test-inzichten en website statistieken goed te analyseren wordt het sturen van online marketing op basis van data hierdoor makkelijker. Conversie-attributie speelt hierbij een belangrijke rol, waarmee waarde toegekend wordt aan de aanwezige Touch Points.

Wat levert het op?

Ons vertrekpunt voor het benutten van web analytics begint bij uw bedrijfsdoelstellingen en KPI’s. Het doorgronden van uw online marketing activiteiten en organisatie helpt ons eveneens om een praktische aanpak te formuleren ter optimalisatie van uw (online) marketing. Wij leveren structureel rapportages aan en sturen bij wanneer dat nodig is op basis van uw targets.

Onze specialisten realiseren met Data Analyse de kans om uw doelgroep en klanten altijd centraal te zetten. Technologie speelt hierbij een cruciale rol om analytische gegevens te benutten. Met Web Analytics brengen wij zodoende alle touch points binnen de hele customer journey voor u in kaart. Denk hierbij aan inzicht in belangrijke touch points binnen uw (mobiele) website of app en natuurlijk ook kansrijke touch points daarbuiten.

Het interpreteren en benutten van data analyse biedt u de kans om (mobiele) communicatiemiddelen te optimaliseren gericht op de customer journey. Zodoende bevatten uw online kanalen altijd de juiste boodschap en/of een concreet antwoord op de vraag van van uw doelgroep. Op deze manier is eveneens de lifetime value van uw klanten te vergroten.

Growth

Google Analytics 4

Vanaf 1 juli 2023 stopt de verwerking van data in Universal Analytics. Hiermee wordt Universal Analytics na 10 jaar uitgefaseerd. De focus komt hiermee volledig op de opvolger te liggen: Google Analytics 4, dat inmiddels twee-en-een-half jaar op de markt is. Volg hier de laatste ontwikkelingen op het gebied van Google Analytics 4 en updates over privacy wetgeving.

Volg onze GA4 blog!

Google-Analyics-4-Banner

Geïnteresseerd? Neem contact op