Google Analytics 4 Training

Web Analytics

Verzamel waardevolle informatie om de herkomst, het gedrag en beweegredenen van jouw doelgroep beter te begrijpen met Web Analytics.

Waarom Data & Analytics?

  • 1st party data strategie
  • Bewezen tooling implementatie aanpak
  • 100% GDPR compliant
  • Data kwaliteit cruciaal
  • Stevig fundament voor data activatie
  • Dashboards & geautomatiseerde reporting
Data tabel

Wat is Web Analytics?

Web Analytics is een structureel proces waarbij online data verzameld en geanalyseerd worden om je online kanalen te optimaliseren. Een Webanalist maakt het mogelijk om kansen te benoemen voor te optimaliseren touch points binnen de customer journey. Het goed analyseren en interpreteren van online marketing data is dan ook een essentiële onderdeel.

data

Voordelen van Web Analytics

Met Web Analytics realiseer je de kans om jouw doelgroep en klanten altijd centraal te zetten. Technologie speelt hierbij een cruciale rol om analytische gegevens te benutten. Wij gebruiken hiervoor tools als Analytics 360, uitvoerige analyses en technologie om het gedrag van jouw doelgroep inzichtelijk te maken.

Ons vertrekpunt voor het benutten van web analytics begint bij jouw bedrijfsdoelstellingen en KPI’s. Het doorgronden van je online marketing activiteiten en organisatie helpt ons eveneens om een praktische aanpak te formuleren ter optimalisatie van he (online) marketing. Wij leveren structureel rapportages aan en sturen bij wanneer dat nodig is op basis van jouw targets.

Onze specialisten realiseren met Web Analytics de kans om je doelgroep en klanten altijd centraal te zetten. Met Web Analytics brengen wij zodoende alle touch points binnen de hele customer journey voor u in kaart. Denk hierbij aan inzicht in belangrijke touch points binnen uw (mobiele) website of app en natuurlijk ook kansrijke touch points daarbuiten.

Het interpreteren en benutten van data analyse biedt de kans om (mobiele) communicatiemiddelen te optimaliseren gericht op de customer journey. Zodoende bevatten je online kanalen altijd de juiste boodschap en/of een concreet antwoord op de vraag van van je doelgroep. Op deze manier is eveneens de lifetime value van jouw klanten te vergroten.

import_-Growth-png

OrangeValley helpt je graag!

Met een groeiend aantal Touch Points wordt het analyseren van gedrag en het optimaliseren van online marketing prestaties complexer en waardevoller. De Web Analytics specialisten van OrangeValley leggen de verbinding tussen verschillende online marketing disciplines om uw Touch Points optimaal te laten presteren.

Door middel van statistische analyses brengt onze Webanalist de aanwezige data en dynamische online marketing omgeving in kaart. Door aanwezige data, test-inzichten en website statistieken goed te analyseren wordt het sturen van online marketing op basis van data hierdoor makkelijker. Conversie-attributie speelt hierbij een belangrijke rol, waarmee waarde toegekend wordt aan de aanwezige Touch Points.

Op zoek naar een Web Analytics partner? Neem contact op!