Hero banner marketing high resolution

SEO Linkprofielanalyse: direct inzicht in je autoriteit

Om op topposities te ranken in Google zijn kwalitatieve links en een goede autoriteit belangrijker dan ooit. Met de linkprofielanalyse van OrangeValley analyseren we het linkprofiel grondig om je online positie te begrijpen. We beoordelen de concurrentie, autoriteitsrelevante aspecten en identificeren kansen voor linkbuilding op basis van specifieke zoekwoorden. Deze inzichten leiden tot strategieën om organisch de autoriteit te vergroten en duurzame linkbuilding te bevorderen.

Waarom een linkprofielanalyse?

 • Direct inzicht in je autoriteit
 • 0-meting linkprofiel t.o.v. concurrentie
 • Autoriteit in de branche
 • Keywords met potentie
 • Kies uit gratis of complete analyse
Linkprofielanalyse-OrangeValley

Wat is een SEO Linkprofielanalyse?

We analyseren het linkprofiel op verschillende niveaus. We beoordelen de concurrentiepositie op domein en paginaniveau, met aandacht voor autoriteit in de markt. We identificeren het autoriteitsverschil met concurrenten en pinpointen kansen voor linkbuilding op veelbelovende zoekwoorden. Met behulp van een vrijblijvende linkprofielanalyse maken we snel inzichtelijk hoe je linkprofiel er nu uitziet.

Onze analyse omvat ook een diepgaande beoordeling van het bestaande linkprofiel, waarbij we kijken naar de kwaliteit, gezondheid en organische aanpak van linkbuilding. We onderzoeken aspecten zoals de verdeling tussen homepages en andere pagina's, de follow/nofollow ratio, en de ankertekstverdeling. Deze inzichten leiden tot strategieën voor organische groei en duurzame linkbuilding. Met behulp van een complete linkprofielanalyse maken we inzichtelijk wat de beste aanpak en strategie is om snel je autoriteit te verbeteren.

OrangeValley biedt twee linkprofielanalyses aan. Een vrijblijvende analyse en een complete analyse waarin we ook advies geven over de juiste strategie en media budget. 

Ja, ik wil een linkprofielanalyse

Linkprofielanalyse - Basis

 • Gratis inzicht in je autoriteit
 • 0-meting linkprofiel t.o.v. concurrentie
 • Autoriteit in de branche
 • 3-5 belangrijke keywords met potentie

Ja, ik wil een basis analyse

Linkprofielanalyse - Compleet

Een complete analyse en strategie met inzicht in:

 • Potentie op pagina niveau
 • Advies over ankertekst gebruik en potentie van focus keywords
 • Advies over de strategie op basis van seasonality
 • Advies over budget
 • Strategie gebaseerd op de markt
 • Advies over verdeling tussen homepage en focus pagina's
 • De GAP qua autoriteit & links t.o.v. de concurrenten
 • Mogelijke strategie gecombineerd met SEA
 • Volledige keyword-analyse

Ja, ik wil een complete analyse

Link-Autoriteit-links-verwijzen-naar-website

De voordelen van een SEO Linkprofielanalyse

Van de meer dan 200 factoren die invloed hebben op de zoekresultaten is linkbuilding ongetwijfeld een van de bekendste en meest besproken. Maar wat is linkbuilding? Met linkbuilding versterk je de online autoriteit van je website. Om op topposities te ranken in Google zijn kwalitatieve links en een goede autoriteit belangrijker dan ooit. Een natuurlijk linkprofiel met sterke verwijzingen zorgt voor een hogere autoriteit en E-E-A-T. Wat vervolgens zorgt voor betere posities in zoekmachines, meer kliks naar je website en meer omzet. Linkbuilding evolueert naar een focus op het verkrijgen van hoogwaardige links en het uitdragen van vertrouwen. OrangeValley stippelt voor jouw merk een effectieve linkbuildingstrategie uit die je SEO naar het volgende niveau tilt.

Lees meer over linkbuilding

Link-Autoriteits-Analyse

Zo analyseren we je linkprofiel!

Basis
Door het scannen van de SERPs voor de focus keywords van de klant, beoordelen we de autoriteitsverhouding van de klant tot de top-10 resultaten per keyword. We stellen een uitgebreide lijst op van concurrenten in deze dataset, inclusief hun domeinautoriteit en gemiddelde pagina-autoriteit. Prioriteit geven we aan keywords met hoog volume, waarbij we met minimale backlinks snel posities kunnen verbeteren. Voor deze keywords berekenen we de benodigde stijging in pagina-autoriteit, het aantal benodigde backlinks en verwijzende domeinen.
 

Compleet
Onze aanpak omvat ook een anchor tekst analyse om de juiste anchors te bepalen. Hiermee verbeteren we niet alleen het aantal links, maar behouden we ook de natuurlijke diversiteit in het linkprofiel. Zo bieden we een gerichte strategie om de klant in de zoekresultaten te versterken.

Compleet-Linkprofielanalyse-Advies-Strategie-en-Budget

Advies over de beste strategie en budget

Compleet
De juiste strategie is bepalend voor het succes. We ontwikkelen een fijnmazige strategie op basis van de inzichten uit de linkprofielanalyse. Het is namelijk niet altijd relevant om je op keywords te richten waarin de concurrentie hoog is of de autoriteitsgap te groot. Op basis van de inzichten uit de linkprofielanalyse bepalen we de juiste strategie en geven we advies over het budget. Onze strategie richt zich op het bouwen van kwalitatieve links, waarbij we adviseren over budgetverdeling als dat nog niet bepaald is. We focussen op keywords met het grootste potentieel, waardoor de linkbuildinginspanningen optimaal renderen. Dit alles wordt ondersteund door gedetailleerde monitoring en aanpassingsmechanismen, waardoor je een effectieve en efficiënte groei van autoriteit kan realiseren.

Hunkemoller-Filterted-Listing-Page-Analyse

De linkbuilding strategie van HEMA

HEMA wil op een duurzame manier het eigen kanaal versterken. Een van de elementen is de organische vindbaarheid in de zoekmachine Google vergroten. Hierdoor wordt een grotere doelgroep bereikt en meer traffic naar de website geleid. Door goed te kijken naar hoe de markt zich beweegt en wat realistische keywords en pagina’s zijn om op te linkbuilden, kan HEMA haar search strategie geïntegreerd aanpakken. HEMA heeft een zeer groot productassortiment. Voor alles wat je zoekt heeft HEMA wel een product. Het is een uitdaging om de juiste keuzes te maken. Niet elke categorie is even belangrijk en heeft evenveel impact op business resultaat. Dit is de reden waarom HEMA echt expertise en diepgaande inzichten nodig heeft om de aanpak en strategie vorm te geven. 

Resultaat? Meer verkeer, efficiëntere inzet van betaald budget.

Is de SEO Linkprofielanalyse iets voor jou? Neem contact op!