Nieuws

OrangeValley officieel gecertificeerd voor Google Optimize 360

 

OrangeValley is als één van de eerste online marketing bureau’s in Nederland officieel gecertificeerd voor Google Optimize 360. Google Optimize 360 is een A/B testing tool die onderdeel uitmaakt van de door Google groots aangekondigde Google 360 Suite. Ondanks dat de tool zich nog in de bètafase bevindt, kunnen we met trots zeggen dat we nu al door Google erkend zijn in onze expertise ervan. Nog niet volledig op de hoogte van de mogelijkheden van Google Optimize 360? Hieronder lees je de belangrijkste feitjes!

Wat kan Google Optimize 360?

Google Optimize 360 is een A/B testing tool waarmee A/B- èn multivariate-testen gedaan kunnen worden. Zoals Google het zelf zegt: “Test. Optimize. Win.”. Met deze tool kan je aan gebruikers verschillende varianten van een digitaal kanaal tonen en de ervaring van de gebruiker testen ten opzichte van de huidige situatie.

Google en Conversie Optimalisatie?

De laatste jaren is Conversie Optimalisatie als specialisme een begrip binnen online marketing geworden. Het is steeds vanzelfsprekender dat bedrijven aan de slag gaan met het optimaliseren van hun website aan de hand van A/B-testen. In het verleden introduceerde Google op kleine schaal al Google Content Experiments. Deze tool werd al snel voorbij gestreefd door A/B testing tools als Visual Website Optimizer, Optimizely en SiteSpect. Het nieuwe Google Optimize 360 belooft echter veel goeds, en zal een waardige concurrent van deze tools worden.

Wat kan Google Optimize 360 beter dan andere tools?

Als Conversie Optimalisatie specialist moet je veel graven in data. Heel veel data. Deze data bevindt zich voornamelijk in Google Analytics, tegenwoordig Analytics 360. Het fijne van Google Optimize 360 is dat het vanzelfsprekend een volledige out-of-the-box integratie heeft met Google Analytics 360. Dat betekent dat er geen handmatige koppelingen meer nodig zijn met externe A/B testing tools. A/B-testen worden gerapporteerd aan exact dezelfde data als in Google Analytics 360.

Voor nu bevindt Google Optimize 360 zich dus nog in de bètafase. OrangeValley heeft de tool getest en we zijn enthousiast. We kijken dan ook met smart uit naar de volledige lancering! Benieuwd naar wat de tool jou kan bieden? Neem dan contact met ons op.